Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Ο Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΗΤΑΝ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017)

Ο κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ δίδαξε στην καθιερωμένη εβδομαδιαία εκπαιδευτική συγκέντρωση των Διαιτητών της ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, το βράδυ της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου 2017, στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Ο έμπειρος εκπαιδευτής και μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ασχολήθηκε...
με ένα ιδιαιτέρως νευραλγικό κομμάτι του κανονισμού καθώς παρουσίασε φάσεις που αντιστοιχούσαν σε ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ή ΠΡΟΦΑΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΣ.


Με το συγκεκριμένο μάθημα έκλεισε ένας ακόμη εκπαιδευτικός κύκλος, καθώς προβλήθηκαν συνολικά δώδεκα φάσεις από Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις που είχαν να κάνουν με περιπτώσεις υποσχόμενης επίθεσης ή προφανούς ευκαιρίας επίτευξης τέρματος.


Αρχικά, ο κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ υπενθύμισε και έκανε σαφή τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ τα οποία θα πρέπει να λαμβάνει κάθε φορά υπόψιν του ο Διαιτητής προκειμένου να πάρει την σωστή απόφαση, και είναι:
- η ΚΑΤΟΧΗ της μπάλας
- η ΘΕΣΗ της παράβασης
- η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ του επιτιθέμενου
- η ΔΙΑΤΑΞΗ των αμυντικών

Επίσης, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που τονίστηκε ιδιαίτερα είχε να κάνει με την ΧΡΗΣΗ του ΧΕΡΙΟΥ - από αμυνόμενο- σε αντίστοιχες περιπτώσεις, το πότε και γιατί θα πρέπει να τιμωρείται με ΚΙΤΡΙΝΗ ή ΚΟΚΚΙΝΗ  κάρτα ή απλά να καταλογίζεται η παράβαση χωρίς πειθαρχική ποινή.


Μετά την προβολή της κάθε φάσης, ο Αγρινιώτης εκπαιδευτής απηύθυνε τυχαία τον λόγο σε έναν διαιτητή προκειμένου να εκφράσει την άποψή του για ό,τι έβλεπε, ώστε με την αρωγή των παραπάνω κριτηρίων να καταλήξει στην σωστή απόφαση.

Κάνοντας χρήση του μοντέλου της διαδραστικής διδασκαλίας, ο κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ όντας ιδιαίτερα παραστατικός και ο ίδιος, κατάφερε να πετύχει την εμπέδωση του κανονισμού από όλους ανεξαιρέτως.


Δεν ήταν λίγες οι φορές που "πάγωνε" την εικόνα στο κατάλληλο χρονικό σημείο της φάσης, ώστε να γίνει κατανοητό το ποιό στιγμιότυπο θα πρέπει να "φωτογραφίζει" ο διαιτητής για να οδηγηθεί στην ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, τεχνικά και πειθαρχικά.

Άριστος γνώστης του κανονισμού και ιδιαίτερα ταλαντούχος εκπαιδευτής, ο κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ κατάφερε να κλέψει για μια ακόμη φορά τις εντυπώσεις, αποσπώντας στο τέλος το ζεστό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.
Απέδειξε επίσης για πολλοστή φορά ότι δίκαια συγκαταλέγεται στην νέα και ελπιδοφόρα γενιά των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ.