Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ο Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ (06/11/2017) ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ο κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Ενα μεγάλο και σημαντικό φάσμα του κανονισμού κάλυψε η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ , στην εκπαιδευτική συγκέντρωση της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου 2017.

Κεντρικός ομιλητής ήταν...
το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας και εκπαιδευτής 2ης κατηγορίας της ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, Γιώργος Κωνσταντίνου.

Με τα τοπικά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι ανάγκες αυξάνονται και η Επιτροπή Διαιτησίας επαγρυπνά.

Οι κ.κ. ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ - ΚΑΨΑΛΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Αρχικά ο πρόεδρός της, Βασίλης Νικολέτας, ενημέρωσε τους διαιτητές σχετικά με την πορεία της παραγγελίας των νέων στολών διαιτησίας εκφράζοντας την βεβαιότητά του, για την χρησιμοποίησή τους από την μεθεπόμενη αγωνιστική.
Επίσης, ο Παναγιώτης Καψάλης προέβη σε κάποιες διαδικαστικές ανακοινώσεις.


Περνώντας στο κυρίως θέμα της βραδιάς, ο Γιώργος Κωνσταντίνου χώρισε την εισήγησή του σε δύο μέρη.
Το πρώτο είχε να κάνει με το γνωστό πλέον VIDEO QUIZ που περιελάμβανε την προβολή 5  φάσεων -από Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις- στις οποίες αντιστοιχούσαν σύνθετες απαντήσεις όσον αφορά την τεχνική και πειθαρχική -ή όχι- ποινή που θα έπρεπε να επιβληθεί.


Ο Αγρινιώτης εκπαιδευτής κατέγραψε αναλυτικά όλες τις γνώμες που εκφράστηκαν μαζί με τα αντίστοιχα κριτήρια - επιχειρήματα.
Οι απαντήσεις θα αποσταλούν στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ/ΕΠΟ), και στην επόμενη συγκέντρωση θα παρουσιαστούν οι ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ.

Το δεύτερο κομμάτι της εκπαίδευσης είχε να κάνει με την προβολή 5 ακόμη φάσεων -επίσης από Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις- που αυτή τη φορά αντιστοιχούσαν σε περιπτώσεις ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗΣ και ΠΡΟΦΑΝΟΥΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΣ.


Πριν την προβολή των video clip, ο κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έκανε σαφή στους διαιτητές τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ που θα πρέπει να ενεργοποιούν την στιγμή που αποτυπώνουν στο μυαλό τους την κάθε φάση, προκειμένου να οδηγηθούν στο ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, την ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ, που έχουν να κάνουν με:

- την ΚΑΤΟΧΗ της μπάλας
- την ΤΑΧΥΤΗΤΑ της μπάλας
- την ΘΕΣΗ της παράβασης
- την ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
- την ΔΙΑΤΑΞΗ των αμυντικών

Ακολούθως, δόθηκαν και αιτιολογήθηκαν από τους επιλεγέντες διαιτητές οι ΣΩΣΤΕΣ και ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ αποφάσεις.


Επόμενη προγραμματισμένη συγκέντρωση για τους Αιτωλοακαρνάνες διαιτητές, την προσεχή Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ν. Αιτωλοακαρνανίας (Εθνικής Αντιστάσεως 7 - 4ος όροφος - ΑΓΡΙΝΙΟ).